Доступність посилання

ТОП новини

Кубів: обговорили з інвесторами будівництво метро від аеропорту «Київ» до Троєщини


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Перший віце-прем’єр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявляє про обговорення з інвесторами будівництва четвертої гілки метрополітену від аеропорту «Київ» (Жуляни) до київського району Троєщина.

«18 кілометрів, 13 станцій, 4-та гілка. Говорив сьогодні про будівництво гілки київського метро з Троєщини до аеропорту «Київ» з китайськими інвесторами. Попередня вартість проекту 2 мільярди доларів, 85% з них забезпечуватиме китайська сторона (кредит 20 років під 2% річних). 15% проекту фінансуватимуть коштом Київської міської державної адміністрації», – написав він 18 жовтня на своїй сторінці в Facebook.

Кубів запевнив правління міжнародної групи «Pacific Construction», що уряд і КМДА беруть на себе зобов’язання запустити й завершити проект.

«Найближчим часом запрацює робоча група з представників компанії, Міністерства економічного розвитку й торгівлі України, ДІФКУ, Київського метрополітену, які складуть текст остаточної угоди. Після підписання ми зможемо розпочати будівництво», – додав він.

Про плани збудувати метро до житлового масиву Троєщина вже заявляють не вперше. У 2015 році Київрада виділяла 9,5 мільйона гривень на проектування метро на Троєщину, а загальна вартість будівництва оцінювалась у понад два мільярди доларів. Проте у 2016 році з’явилася інформація про зупинення планів будівництва гілки метро на Троєщину.

Ще в 1993 році було розпочате будівництво Подільського мосту, яким лінія метро мала перетинати Дніпро, але через кілька років будівництво припинили. Міст усе ще не збудували. Цього року міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що все ж планується добудова Подільсько-Воскресенського мосту, тривають пошуки інвестора.

XS
SM
MD
LG