Доступність посилання

ТОП новини

У Держприкордонслужбі підтвердили затримання Розенблата в аеропорту «Київ»


Борислав Розенблат
Борислав Розенблат

У Державній прикордонній службі України підтвердили затримання депутата Верховної Ради України Борислава Розенблата в аеропорту «Київ» (Жуляни). Про це Радіо Свобода повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його словами, депутата затримали кілька годин тому в аеропорту «Київ» під час спроби вилетіти до Німеччини.

У НАБУ наразі офіційно не підтверджують затримання Розенблата.

Раніше депутат заявив про намір відвідати Німеччину 19-22 жовтня.

Борислав Розенблат заявив, що 16 жовтня строк дії обраного йому запобіжного заходу закінчився, а суд не розглянув клопотання про його продовження. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в коментарі Радіо Свобода повідомили, що САП ініціює питання про повторне покладення на підозрюваного Борислава Розенблата обов’язків, строк дії яких закінчився (в тому числі носіння електронного засобу контролю).

У серпні суд продовжив дію запобіжного заходу Бориславу Розенблату до 17 жовтня. Таким чином суд залишив у силі зобов’язання Розенблата носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва й Житомира без дозволу слідчого і здати закордонний паспорт.

Депутат Борислав Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». У його діях силовики вбачають ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму в 280 тисяч доларів. Розенблата підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.

У цій справі також проходить народний депутат від «Народного фронту» Максим Поляков, який також себе винним не визнає і відмовляється носити електронний браслет. 13 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно вручив підозри Розенблатові й Полякову, щодо яких Верховна Рада України раніше дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності.

XS
SM
MD
LG