Доступність посилання

ТОП новини

Посли країн «Групи семи» вітають схвалення Радою медичної реформи


Всеукраїнська акція «Година смерті» під стінами Верховної Ради України на підтримку медичної реформи. Київ, 6 червня 2017 року
Всеукраїнська акція «Година смерті» під стінами Верховної Ради України на підтримку медичної реформи. Київ, 6 червня 2017 року

Посли країн «Групи семи» вітають схвалення Верховною Радою медичної реформи.

«Це досягнення – це лише перший крок, і для забезпечення повної реалізації потрібна велика робота. Буде важливо забезпечити достатнє фінансування сектору охорони здоров’я та необхідну підтримку Міністерству охорони здоров’я», – йдеться у заяві послів, оприлюдненій посольством Італії в Україні.

Дипломати вважають, що це законодавство є значним кроком уперед і спрямоване на краще забезпечення охорони здоров’я для всіх українців, досягнення ефективної медичної допомоги і викорінення корупції.

Верховна Рада ухвалила 19 жовтня низку законопроектів, необхідних для реалізації медичної реформи. Один з таких урядових законопроектів – про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (6327). Законопроект, зокрема, визначає, які медичні послуги на 100% оплачуватиме держава, а за які доплачуватиме пацієнт.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Медреформа: що зміниться для лікарів та пацієнтів?

XS
SM
MD
LG