Доступність посилання

ТОП новини

Браудер заявляє, що йому дозволили в’їзд у США


Голова фонду Hermitage Capital Вільям Браудер заявляє, що йому дозволили в’їзд у США. Як повідомив Браудер в своєму Twitter, його дозвіл, що дозволяє в’їхати до США без візи, відновили, і він успішно зареєструвався на рейс до Сполучених Штатів.

За словами Браудера, тепер треба «виправити ситуацію з фальшивим ордером Інтерполу на арешт».

22 жовтня стало відомо, що влада США анулювала візу Вільяма Браудера. Це сталося після того, як Росія внесла його в базу Інтерполу, написав у мережі Twitter сам Браудер.

22 жовтня з’явилися повідомлення, що Росія з п'ятої спроби змогла внести Браудера до списку розшукуваних Інтерполом. Російська влада звинувачує голову фонду Hermitage Capital у фінансових махінаціях й ухиленні від сплати податків. Він був заочно арештований.

Сам Браудер висловив переконання, що його переслідування пов’язане зі справою загиблого в листопаді 2009 року в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який розкрив схему великих розкрадань із російського бюджету.

Браудер був одним із ініціаторів ухвалення у США «закону Магнітського», який передбачає візові й економічні санкції щодо росіян, причетних, на думку Вашингтона, до порушень прав людини. Минулого тижня до «акту Магнітського» приєдналася Канада. Президент Росії Володимир Путін назвав дії Оттави неконструктивними. За його словами, ця тема використовується на Заході для «роздмухування антиросійської істерії».

XS
SM
MD
LG