Доступність посилання

ТОП новини

САП: у «справі рюкзаків» застава має скласти 14 мільйонів гривень


Керівник САП Назар Холодницький
Керівник САП Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт для всіх трьох фігурантів «справи рюкзаків» з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. Про це 1 листопада повідомив керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

«Прокурори клопотатимуть про заставу в розмірі 5 мільйонів для колишнього працівника МВС та однієї фізичної особи. Ще чотири мільйони проситимемо для підприємця, який мав виготовляти рюкзаки», – сказав Холодницький.

НАБУ 31 жовтня провело обшуки в рамках розслідування можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ для бійців у зоні АТО, в результаті низки обшуків за підозрою в розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох людей: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків і ще одну приватну особу.

Як повідомляла головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька, у рамках справи про «рюкзаки МВС» затримали сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександр вважає, що провадження Національного антикорупційного бюро України щодо закупівлі рюкзаків за завищеними цінами, в якому він фігурує як підозрюваний, є політичним.

«Процесуальні дії НАБУ пов’язані з абсолютно політизованою, заангажованою політичною справою, в якій ні граму юридичної логіки», – заявив він у коментарі журналістам програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»).

За даними НАБУ, в 2015 році ці особи були причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою від середньоринкової. За даними досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно і до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG