Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Вінниччини має намір оскаржити звільнення чоловіка, засудженого до довічного позбавлення волі


Прокуратура має намір оскаржити звільнення засудженого до довічного позбавлення волі Олександра Каверзіна.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області, правоохоронці готують касаційну скаргу.

«Навіть простий перелік статей Кримінального кодексу України, за які він відбував покарання, говорить про тяжкі злочини, які скоїв 44-річний рецидивіст. На його совісті численні убивства, у тому числі, працівників правоохоронних органів при виконанні службових обов’язків», – заявляють у відомстві.

Прокуратура вважає вирок суду м’яким і наголошує, що діятиме у межах закону та справедливості.

3 листопада Апеляційний суд Вінницької області звільнив Олександра Каверзіна від відбування покарання у зв’язку з захворюванням на іншу тяжку хворобу, що перешкоджає відбуванню покарання засудженого. У суді повідомили, що засудженого за скоєння 13 злочинів Каверзіна звільнили у зв’язку із «суттєвою загрозою життю та здоров’ю чоловіка».

У своєму рішенні Апеляційний суд також посилався, зокрема, на рішення Європейського суду з прав людини від 15 травня 2012 року у справі «Каверзін проти України» – ЄСПЛ встановив порушення низки норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

За офіційними даними, станом на вересень 2016 року в Україні 1552 людини відбували покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG