Доступність посилання

ТОП новини

Захист у «справі 26 лютого» подав клопотання про допит Чубарова і Чийгоза


Кримськотатарські лідери Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, 27 жовтня 2017 року
Кримськотатарські лідери Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, 27 жовтня 2017 року

Під час засідання підконтрольного Кремлю Центрального районного суду Сімферополя сторона захисту у «справі 26 лютого» подала клопотання про допит голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова і його заступника Ахтема Чийгоза, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, адвокати також подали клопотання про отримання від контрольованого Москвою Верховного суду Криму копій протоколів засідань і вироку щодо Ахтема Чийгоз.

Повідомляється, що суд взяв перерву для винесення рішення за клопотаннями до 11:00 20 листопада.

13 листопада підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі переніс плановане засідання у «справі 26 лютого» на 17 листопада через зайнятість судді в іншому процесі.

У 2015 році на півострові почали судити групу кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі у масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо ‒ щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу ‒ Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемирова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова й Ескендера Небієва.

Росія 25 жовтня видала Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Туреччині, а звідти вони прибули до Києва.

XS
SM
MD
LG