Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі встановили меморіальну дошку бійцю, який приїхав із Росії захищати Україну


Меморіальну дошку встановили на фасаді школи, де вчився Анатолій Мельников
Меморіальну дошку встановили на фасаді школи, де вчився Анатолій Мельников

У Кривому Розі урочисто відкрили меморіальну дошку українському бійцеві, загиблому на Донбасі, Анатолію Мельникову з позивним «Гудіні». 21 листопада дошку прикріпили на фасаді школи №22, де він навчався.

У відкритті дошки взяли участь рідні бійця, бойові побратими, вчителі і школярі.

Як повідомили криворізькі волонтери, до січня 2014 року криворіжець Анатолій Мельников працював у державному цирку імені Юрія Нікуліна в Москві, звідси і його позивний – «Гудіні».

На початку бойових дій на Донбасі Мельников повернувся з Росії до України, пішов служити до 43-го мотопіхотного батальйону Збройних сил України як контрактник.

Військовослужбовець загинув 30 червня цього року в Донецькій області на Світлодарській дузі, йому було 56 років. Як розповідають побратими, це сталося під час артилерійського обстрілу: в Анатолія влучила міна 82-го калібру.

За словами волонтерки Дар’ї Андрусенко-Якотюк, боєць загинув під час так званого «хлібного перемир’я» (оголошеного на час збору врожаю).

У нього залишилися мама, дружина і неповнолітня дочка. Поховали бійця у Кривому Розі 4 липня. Того дня в місті був оголошений день жалоби.

Посмертно Анатолій Мельников нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом».

XS
SM
MD
LG