Доступність посилання

ТОП новини

Україна зайняла 113-е місце з 137 країн за впливом організованої злочинності на бізнес – дослідження


Україна зайняла 113-е місце зі 137 досліджених країн світу за рівнем впливу організованої злочинності на бізнес.

Згідно з даними одного з показників дослідженння фахівців Всесвітнього економічного форуму, Україна опинилася поряд з Угандою (112-е місце) та Тринідадом і Тобаго (114-е місце).

Найбільш проблемними факторами для ведення бізнесу в Україні автори рейтингу називають інфляцію, корупцію, нестабільність політики, ставки податків і податкове регулювання.

За витратами бізнесу на задоволення запитів рекетирів і здирників з організованих злочинних груп Україна отримала індекс 3,9 за семибальною шкалою – «1» означає, що вимагання призводить до величезних витрат підприємців, а «7» – не викликає витрат.

Такі результати опитування представників бізнес-спільноти України за 2016 рік, наведені в дослідженні ВЕФ, що було оприлюднене 26 вересня.

Лідерами «антирейтингу» за цим показником стали Сальвадор (137-й), Гондурас (136-й) і Венесуела (135-а). Найнижчий рівень впливу організованої злочинності на бізнес, як його сприймає місцева бізнес-спільнота, зафіксовано у Фінляндії (1-е місце), Норвегії, Омані, Ісландії та Сінгапурі, які отримали найвищі бали.

Показник впливу організованої злочинності на бізнес є одним зі 114 показників дослідження.

Водночас, за версією Світового банку Doing Business, Україна поліпшила свої позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу на чотири позиції і піднялася на 76-е місце із загалом 190. За цими даними, Україна продемонструвала зростання, зокрема, за такими пунктами: «отримання дозволів на будівництво», «захист міноритарних інвесторів» і «сплата податків».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG