Доступність посилання

ТОП новини

Рівень води в річках на Закарпатті почав знижуватися – ДСНС


Вода на території села Вонігове, Тячівського району Закарпатської області. Фото із сайту Геннадія Москаля. 16 грудня 2017 року
Вода на території села Вонігове, Тячівського району Закарпатської області. Фото із сайту Геннадія Москаля. 16 грудня 2017 року

Рівень води у річках на Закарпатті, де напередодні через повінь евакуювали людей, почав знижуватися, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій вранці 17 грудня.

Паводкова ситуація на території області є повністю контрольованою, жертв і постраждалих від негоди немає, додали в ДСНС.

«За даними Гідрометеорологічного центру, протягом 17 грудня на території Закарпатської області опадів не прогнозується. Паводкова ситуація у верхніх течіях річок стабілізувалася, на більшості річок спостерігається зниження рівнів води. У нижніх течіях річок очікується проходження максимальних рівнів води без катастрофічних наслідків», – йдеться в повідомленні.

За даними служби, залишаються підтопленими 983 дворогосподарства (самовільна забудова в низинах та зонах можливого підтоплення), у тому числі 221 житловий будинок у селі Вільхівка Іршавського району, 81 підвальне приміщення, 2,4 тисячі гектара сільгоспугідь; вісім ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю понад два кілометри, частково пошкоджені дві мостові переправи місцевого значення.

Напередодні у ДСНС повідомляли, що через повінь на Закарпатті в селі Вільхівка Іршавського району рятувальники евакуювали 170 людей.

Закарпаття часто потерпає від повеней. За даними екологів, масштабні паводки є наслідками неконтрольованої вирубки лісів Карпат.

XS
SM
MD
LG