Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затриманий працівник секретаріату Кабміну збирав дані про зарубіжні переговори Гройсмана


Затриманий за підозрою в держзраді чиновник секретаріату Кабінету міністрів України збирав інформацію про зарубіжні поїздки і переговори українського прем’єра Володимира Гройсмана за завданням Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії, заявляють у Службі безпеки України.

«Головним слідчим управлінням задокументовано діяльність співробітника Кабміну України, який на виконання завдань представників спецслужб Росії, а саме Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації, збирав службову інформацію Кабміну України, зокрема щодо зарубіжних поїздок та зарубіжних переговорів прем’єр-міністра України, яку під час особистих зустрічей, а також з використанням електронної пошти передавав представникам російської спецслужби», – повідомив заступник начальника ГСУ СБУ Віталій Маяков.

У СБУ заявляють, що слідчі готують звернення до суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Кремлі сьогодні заявили, що не мають жодної інформації в зв’язку з затриманням чиновника секретаріату Кабміну.

Служба безпеки України 20 грудня повідомила про затримання чиновника секретаріату Кабінету міністрів України, який діяв в інтересах російських спецслужб. За даними слідства, чиновника, який за допомогою спеціального обладнання збирав інформацію щодо діяльності урядових структур, завербували під час тривалого відрядження за кордоном.

У СБУ повідомили, що посадовцю оголосили про підозру за статтею про «державну зраду», прізвища та посади підозрюваного не уточнили.
Деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що затриманим є Станіслав Єжов, заступник керівника протоколу прем'єр-міністра України. Офіційно цю інформацію не підтверджують.

У свою чергу, прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про виявлення «чиновника секретаріату Кабміну, який тривалий час працював в інтересах ворожої держави». Гройсман також подякував співробітникам СБУ за «професійність і пильність».

XS
SM
MD
LG