Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США: Тіллерсон закликав Росію повернути своїх представників до СЦКК


Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Росію повернути своїх представників до Спільного центру з контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Наголошуючи на стурбованості США у зв’язку із зростанням насильства на сході Україні, секретар звернувся з проханням, аби Росія повернула своїх представників до Спільного центру з контролю та координації та зменшила рівень насильства», – йдеться у заяві речника Державного департаменту США Гедер Науерт.

Телефонна розмова Тіллерсона і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова відбулася у вівторок, 26 грудня.

26 грудня у міністерстві закордонних справ Росії за підсумками розмови повідомили, що Лавров і Тіллерсон «одностайні» в думці, що ракетно-ядерні розробки Північної Кореї суперечать вимогам Ради безпеки ООН. Про обговорення ситуації з СЦКК в російському дипломатичному відомстві не повідомили, лише зазначили, що тему України порушили в контексті виконання Мінських угод.

Раніше Німеччина і Франція закликали повернути представників Росії до СЦКК.

18 грудня у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Москва припиняє роботу свого представництва у СЦКК, і російські офіцери залишать Україну 19 грудня через «напружену морально-психологічну ситуацію» і «зневажливе ставлення українських військовослужбовців».

Українські представники заявили, що виведення Росією своїх представників з СЦКК є спробою Кремля змусити Київ вести переговори з представниками сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG