Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив на посаді заступника голови Запорізької облради – адвокат


Суд відхилив клопотання прокуратури Харківської області про відсторонення від посади заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка.

«Суд відмовив у задоволені клопотання, тобто Владислав Марченко залишається на посаді. Прокурор може ще оскаржити до апеляційного суду це рішення – 5 днів після ухвали слідчого судді. Ми також підтвердили нашу позицію: надали документи, що об’єкти побудовані, що Владислав Марченко не має жодного стосунку взагалі до нібито цих розкрадань; це в його повноваження не входить. Щодо вчорашнього відео (27 грудня Генпрокуратура оприлюднила відео з звукозаписом телефонних переговорів та листуванням фігурантів справи Марченка – ред.), то прокурори не надали жодного документа, який підтверджував законність проведення негласних слідчих дій», – повідомив один з захисників посадовця Сергій Барбашин.

За словами адвоката, домашній арешт Владислава Марченка вже оскаржують.

Прокуратура оголосила підозру вже 4 особам по цій справі – заступнику голови Владиславу Марченку та його брату Марку, заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову та директору одного з комунальних підприємств міста Мелітополь.

21 грудня співробітники Харківської обласної прокуратури та Служби безпеки України провели в Запоріжжі 30 обшуків у справі заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Тоді генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що «справа стосується депутата облради (Марченка – ред.) та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 мільйона гривень) та шкільні спортмайданчики (84 мільйони гривень) з наперед визначеним переможцем». За його даними, Марченко, який є «підозрюваним організатором схеми», разом з братом «лобіювали свої фірми» через зв’язки із заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим.

Владислава Марченка затримали 21 грудня та відправили до Харкова для вручення підозри. 23 грудня Червонозаводський районний суд Харкова обрав йому запобіжний у вигляді домашнього арешту з носінням електронного пристрою на термін до 21 лютого 2018 року.

XS
SM
MD
LG