Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Навальний оскаржив у Верховному суд відмову ЦВК допустити його до виборів


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиціонер Олексій Навальний оскаржив у Верховному суді відмову Центральної виборчої комісії допустити його до виборів президента 2018 року, повідомив юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов у Twitter.

За його словами, розгляд позову призначений 30 грудня.

25 грудня ЦВК Росії відмовила Навальному в реєстрації кандидатом у президенти під час виборів 2018 року. На своєму засіданні комісія послалася на судимість опозиціонера в справі «Кіровлісу», за якою у 2013 році суд у Росії призначив для опозиціонера покарання у вигляді п’яти років умовного позбавлення волі.

Європейський суд із прав людини визнав цей вирок незаконним. Справу відправили на новий розгляд, проте суд знову визнав опозиціонера винним у «розкраданні коштів», засудивши його до такого ж терміну, що і після першого розгляду, – до п’яти років умовно.

У відповідь на відмову зареєструвати його кандидатуру політик закликав бойкотувати вибори і анонсував загальноросійську акцію протесту. Після цього речник Кремля Дмитро Пєсков заявив про необхідність перевірити заклики Навального до бойкоту виборів на відповідність російському законодавству.

XS
SM
MD
LG