Доступність посилання

ТОП новини

Україна облаштувала понад 140 кілометрів кордону з Росією – Цигикал


Облаштування російсько-українського кордону в Харківській області
Облаштування російсько-українського кордону в Харківській області

На кінець 2017 року Україна облаштувала понад 140 кілометрів території на кордоні з Росією, повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

«У Харківській області в нас понад 140 кілометрів належно облаштованого кордону. По Сумському загону зараз практично перекриті усі напрямки зосередження основних зусиль. Хоча для гарантованого перекриття усієї російської ділянки ресурсів поки що не вистачає. Тому і йдеться про напрямки основних зусиль – ділянок, де зафіксовано найбільше спроб проривів нелегальних мігрантів, де періодично ми бачимо незаконне переміщення товарів, вантажів, наркотиків тощо», – повідомив Цигикал.

Для гарантованого перекриття усієї російської ділянки ресурсів поки що не вистачає
Петро Цигикал

За його словами, на ділянках найбільших «проривів» встановлені паркани з колючим дротом, викопані рови.

«Навесні, коли дозволять погодні умови, цю роботу буде продовжено», – додав Цигикал.

Коментуючи початок дії з 1 січня біометричного контролю на кордоні, голова Держприкордонслужби заявив, що ще виникають певні технічні питання.

Облаштування кордону україни з Росією в Харківській області
Облаштування кордону україни з Росією в Харківській області

«Проте проблема, переважно, полягає у тому, що більшість громадян Росії та країн міграційного ризику необхідних документів не мають. Отже, певний час доведеться брати у них відбитки пальців і формувати базу даних самостійно», – розповів Цигикал.

Проблема, переважно, полягає у тому, що більшість громадян Росії та країн міграційного ризику необхідних документів не мають. Отже, певний час доведеться брати у них відбитки пальців і формувати базу даних самостійно
Петро Цигикал

У вересні 2014 року український уряд затвердив запропонований Державною прикордонною службою проект «Стіна». Як повідомив на той час прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, проект передбачає захисні укріплення у вигляді металевої сітки висотою два метри, також планувалося, що згори буде натягнутий колючий дріт, по деяких частинах якого проведуть електричний струм.

Торік детективи НАБУ почали розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна». За версією слідства, державі завдано збитків у розмірі понад 16 мільйонів гривень, наразі кілька фігурантів справи арештовані.

XS
SM
MD
LG