Доступність посилання

ТОП новини

Посол Ірану в ООН звинуватив США у «підривних діях»


Посол Ірану в ООН Ґоламалі Хошру 
Посол Ірану в ООН Ґоламалі Хошру 

Посол Ірану в ООН Ґоламалі Хошру звинуватив США у втручанні у внутрішні справи Ірану, назвавши заяви американських лідерів «підривними діями» щодо його країни.

«Президент і віце-президент США в своїх численних абсурдних твітах підбурювали іранців до участі в підривних діях», – заявив Хошру в листі на адресу Ради безпеки і генерального секретаря ООН Антоніо Ґутерріша. Останній напередодні закликав до припинення насильства в Ірані.

Хошру заявив, що Сполучені Штати порушили міжнародне право і принципи Статуту ООН і закликав світову спільноту засудити заяви Вашингтона.

«Державний департамент США дійшов до того, що визнав, що уряд США хоче спонукати учасників протесту в Ірані змінити його уряд, визнавши, що США займаються втручанням у внутрішні справи Ірану через Facebook і Twitter», – написав Ґоламалі Хошру.

Відповідна реакція посла Ірану в ООН з’яивлася після того, як президент США Дональд Трамп написав 3 січня у Twitter, що Сполучені Штати нададуть підтримку іранському народові в «прийнятний час».

Віце-президент США Майк Пенс в інтерв’ю «Голосу Америки» 3 січня закликав молодь Ірану брати участь у вуличних протестах проти уряду в Тегерані і розглядати Сполучені Штати як «природного союзника» в їх прагненні до свободи і демократії.

Американські ЗМІ, посилаючись на чиновників з адміністрації Трампа, також повідомили у середу, що Сполучені Штати розглядають можливість введення нових санкцій проти Ірану у зв’язку з репресіями проти протестувальників.

У різних частинах Ірану 3 січня пройшли масові демонстрації на підтримку влади. Ці виступи стали відповіддю на стихійні акції протесту, які тривають вже близько тижня і внаслідок яких загинули щонайменше 22 людини. Іранські ЗМІ не повідомили підсумків антиурядових протестів 3 січня, але було повідомлення про арешт «громадянина Європи» у місті Боруджерд.

XS
SM
MD
LG