Доступність посилання

ТОП новини

Наші партнери забрехалися – речниця МЗС Росії про вплив на вибори у США


Речниця МЗС Росії Марія Захарова
Речниця МЗС Росії Марія Захарова

Офіційні представники Росії продовжують виступати із заявами, в яких відкидають звинувачення директора ЦРУ Майка Помпео, що Москва намагається втрутитися у заплановані на листопад 2018 року вибори до Конгресу США і втручалася в американські вибори «впродовж десятиліть».

Речниця МЗС Росії Марія Захарова написала у Facebook, що «наші партнери (так у Росії називають США ті інші західні країни – ред.) зовсім забрехалися». За словами Захарової зазначила, що «найкращим свідченням того, що це брехня» є те, що американські розвідувальні органи не висували жодних тверджень про втручання Росії до обрання Трампа.

Заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков в інтерв’ю російському інформаційному агентству «Інтерфакс» 8 січня також заявив, що Росія не має таких планів.

Вибори до Конгресу у листопаді 2018 року визначать, чи Республіканська партія президента США Дональда Трампа збереже контроль над обома палатами в американській законодавчій владі.

В оприлюдненій 7 січня заяві директор ЦРУ Майк Помпео вказав, що «в нас (тобто у США – ред.) є багато ворогів, які хочуть підірвати західну демократію». «Я турбуюся не тільки про (вплив) росіян, але і про зусилля інших», – наголосив очільник ЦРУ.

У січні 2017 року американські спецслужби заявили, що президент Росії Володимир Путін «наказав здійснити кампанію впливу» на вибори у США в 2016 році, маючи на меті, зокрема, підірвати віру в демократичний процес та збільшити шанси на перемогу Трампа, дискредитуючи кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

XS
SM
MD
LG