Доступність посилання

ТОП новини

Спалах кору в Одесі: школам рекомендують подовжити зимові канікули


В Одесі через спалах кору керівникам шкіл рекомендовано подовжити зимові канікули на тиждень, до 21 січня. Таке рішення 9 січня ухвалив оперативний штаб з кору, створений при міському Департаменті охорони здоров’я, передає кореспондент Радіо Свобода.

Вільний від занять тиждень, на думку фахівців, дозволить зменшити контакти між дітьми в імовірний інкубаційний період захворюваності на кір, надасть батькам можливість зробити щеплення.

«Йдеться про рекомендації школам всіх форм власності. Пропущений тиждень буде компенсовано за рахунок ущільнення учбового матеріалу, відпрацьовувати його не доведеться», – зазначила директорка міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич.

За її словами, в Одесі продовжує діяти рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міськраді про те, що без щеплення від кору діти не зможуть відвідувати навчально-виховні заклади.

Як повідомила Радіо Свобода головний лікар одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, станом на ранок 9 січня на стаціонарному лікуванні в медичному закладі перебувають 112 хворих на кір (на 5 січня хворих було 94 — ред.). З 75 дітей, які проходять лікування в інфекційній лікарні, 16 – це малюки першого року життя.

За даними головного позаштатного педіатра міського департаменту охорони здоров’я Ганни Луньової, наразі рівень охоплення вакцинацією від кору в Одесі дітей до одного року життя становить 95,6%, 2 – 5 років – 76,8%, 6 років – 91%, 7 років – 92,1%. Медики наголошують, що для створення колективного імунітету від кору охоплення профілактичним щепленням має сягати 95%.

Зростання захворюваності на кір було зафіксовано в Одесі навесні 2017 року. З того часу лабораторно підтверджено 744 випадки хвороби, в тому числі – 466 дітей. П’ятеро одеситів (троє дітей і двоє дорослих) померли від ускладнень кору.

XS
SM
MD
LG