Доступність посилання

ТОП новини

США заперечують причетність до атак безпілотників на військові бази Росії в Сирії


Пентагон заперечує причетність США до атак безпілотників на військові бази Росії в Сирії.

Речник міністерства оборони США Адріан Ранкін-Гелловей заявив 9 січня, що «будь-які натяки на те, що США чи коаліційні сили зіграли свою роль в нападі на російську базу, необґрунтовані, і є абсолютно безвідповідальними».

Слова речника пролунали після того, як міністерство оборони Росії заявило про «дивний збіг» – що під час атаки американський безпілотник понад чотири години літав між Хмеймімом і Татрусом, де розташовані російські бази.

«Та й отримати точні координати (для атак – ред.) на основі космічної розвідки далеко не кожному під силу», – заявили в Міноборони Росії.

8 січня в міністерстві заявили, що 13 ударних безпілотних літальних апаратів наближалися до російської авіабази «Хмеймім» і ще три – до пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії в місті Тартус.

За цими даними, шість повітряних цілей російські підрозділи радіоелектронної боротьби взяли під свій контроль, перехопивши зовнішнє керування. З них три посадили на підконтрольну територію поза базою, ще три при посадці здетонували від зіткнення із землею; сім апаратів вдалося знищити за допомогою штатних зенітно-ракетних гарматних комплексів «Панцир-С» підрозділів протиповітряної оборони, повідомляли в російському військовому відомстві.

XS
SM
MD
LG