Доступність посилання

ТОП новини

У Москві знову відбувся напад на меморіал на місці вбивства Нємцова


Меморіал на місці загибелі Бориса Нємцова, Москва, Росія, 10 січня 2018 року
Меморіал на місці загибелі Бориса Нємцова, Москва, Росія, 10 січня 2018 року

У столиці Росії Москві 14 січня невідомий чоловік, який приїхав на чорному джипі, став знищувати квіти і портрети, встановлені на Великому Москворецькому мосту на місці, де 2015 року був убитий російський політик Борис Нємцов. Про це у Twitter повідомила член руху «Солідарність» Надія Мітюшкіна.

За її словами, волонтери, які чергували на мосту, встигли сфотографувати машину і номери реєстрації автомобіля, в якому приїхав нападник, перш ніж той зник. Подана заява до поліції. Це вже не перший напад на меморіал з початку року.

Меморіал на місці вбивства в центрі Москви опозиційного політика Бориса Нємцова стихійно виник на наступний день після трагедії. Відтоді на мосту чергують активісти, які прагнуть зберегти від вандалів портрети і квіти.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон під час свого візиту до Москви 22 грудня 2017 року поклав квіти на місці вбивства Бориса Нємцова. Міністр виклав у Twitter фото біля народного меморіалу та підписав публікацію словами: «Правосуддя має здійснитися».

Колишній віце-прем’єр Росії і критик Володимира Путіна Борис Нємцов був убитий у Москві 27 лютого 2015 року. Замовника вбивства досі не знайшли. Убивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної спільноти до складного становища російських опозиціонерів.

XS
SM
MD
LG