Доступність посилання

ТОП новини

Реформи безпеки та оборони України пов’язані із відновленням територіальної цілісності – НАТО


Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел
Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел

Голови генеральних штабів 29 країн-членів НАТО вважать, що реформи сфер безпеки та оборони в Україні пов’язані із відновленням української територіальної цілісності, заявив голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел у Брюсселі.

«Голови генштабів НАТО відзначили, що здійснення реформ сфер безпеки та оборони, які є викликом для України, йдуть пліч-о-пліч із відновленням української територіальної цілісності», – сказав Павел.

Він додав, що очільники оборонних відомств держав-союзниць «визнають прогрес, здійснений Україною на шляху реформування своїх Збройних сил».

«Голови генеральних штабів наголошують, що вони віддані справі подальшого поглиблення допомоги армії України, аби зміцнити її потужності та взаємосумісність із силами НАТО», – зазначив Павел.

Голова Генштабу України Віктор Муженко після засідання Військового комітету альянсу у форматі НАТО-Україна в Брюсселі, заявив, що кожна з країн альянсу висловила тверду підтримку української територіальної цілісності.

За його словами, критичних виступів чи зауважень з боку голів генеральних штабів НАТО на адресу українських партнерів не було.

XS
SM
MD
LG