Доступність посилання

ТОП новини

До України вперше приїде Берлінський камерний оркестр


До України вперше приїде Берлінський камерний оркестр, повідомила представниця музичного фестивалю Odessa Classics Люба Морозова 16 січня в Києві.

Оркестр зіграє три концерти на фестивалі, який відбуватиметься від 1 до 10 червня в Одесі. На Odessa Classics також виступатимуть скрипалі Максим Венгеров і Робі Лакатош, австрійський піаніст Штефан Владар, бразильсько-швейцарський віолончеліст Антоніо Менезес та швейцарський кларнетист-віртуоз Дмитро Ашкеназі.

«На нашій території дуже часто роблять сегментацію аудиторії, тобто кажуть «оце нова класична музика, і не дай боже зайдуть любителі хіп-хопу». Цього року ми говоримо, що це просто нова музика, у тому сенсі, що ви не будете бачити межу між одним та іншим мистецтвом. Ми хочемо залучати широку аудиторію, але при цьому не втрачати якості», – сказала Морозова.

У рамках Odessa Classics вперше відбудеться дитячий піаністичний конкурс, його головний приз – сольний виступ на Потьомкінських сходах.

Odessa Classics заснований у 2015 році. Концерти та заходи фестивалю відбуваються, зокрема, у великій залі Одеської державної філармонії та Одеському національному академічному театрі опери та балету.

XS
SM
MD
LG