Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: цього року кількість протитанкового озброєння на Донбасі збільшать в чотири рази


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що цього року кількість протитанкового озброєння на Донбасі буде збільшено в чотири рази.

«Сьогодні можу сказати, що протитанкове озброєння, його кількість збільшується в чотири рази. І все це має бути безпосередньо в АТО. Ми не маємо аж ніяк знижувати рівень боєздатності наших частин», – сказав Порошенко, якого цитує прес-служба Адміністрації президента.

Рада національної безпеки і оборони зараз обговорює державне оборонне замовлення на 2018 рік.

«Внаслідок клопіткої роботи нашої команди ми сьогодні маємо позитивну новину, що протитанкові комплекси «Джевелін» нам будуть поставлені як оборонне озброєння за рахунок фінансування США», – додав він.

Раніше сьогодні керівник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що дав розпорядження готуватися до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin).

У грудні 2017 року представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй «захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію». Вона наголосила, що допомога Україні має «винятково оборонний характер». Яке саме озброєння буде поставлено Україні, Науерт не уточнила.

Раніше телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепартаменті повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG