Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині відкрили кримінальне провадження через самогубство військового


На Дніпропетровщині відкрили кримінальне провадження через самогубство військовослужбовця. Інформацію про це Радіо Свобода 18 січня підтвердили в обласній поліції.

За даними поліції, провадження відкрите за статтею 115 Кримінального кодексу України з додатковою кваліфікацією «самогубство».

Подробиць трагедії у поліції не розголошують. За даними джерел Радіо Свобода, стався інцидент на території одного з військових об’єктів 17 січня, застрелився солдат строкової служби.

У військовій прокуратурі Південного регіону 17 січня оприлюднили статистику небойових втрат військовослужбовців ЗСУ: за цими даними, упродовж 2017 року в зоні відповідальності військової прокуратури Південного регіону України зафіксовано більше ніж півсотні смертельних випадків, частина з яких – у стані алкогольного сп’яніння. Чи є серед цих випадків самогубства, не уточнюється.

2015 року в Міноборони повідомляли, що в Збройних силах України мають місце випадки загибелі військовослужбовців внаслідок самогубств і «загальна цифра облікованих випадків суїцидів, в порівнянні з роками до початку антитерористичної операції, збільшилась».

2016 року головний психіатр Міністерства оборони України Олег Друзь заявляв, що «випадки самогубств серед військових є непоодинокими», та, за його словами, офіційну інформацію про кількість міністерство не оприлюднює.

XS
SM
MD
LG