Доступність посилання

ТОП новини

МВФ очікує коригування законопроекту про антикорупційний суд – представник


Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує коригування президентського законопроекту про Вищий антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання, повідомив представник фонду Джеррі Райс.

Він також підтвердив, що МВФ направляв лист, у якому висловлював стурбованість президентським варіантом законопроекту про Антикорупційний суд.

У грудні 2017 року президент вніс до Верховної Ради України законопроект про Вищий антикорупційний суд. Згідно з документом, на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі, ним може бути призначений громадянин України у віці не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менш ніж 5 років, з науковим ступенем у сфері права чи пропрацювавши в науковій галузі щонайменше 7 років, з адвокатським досвідом.

Проте низка антикорупційних організацій закликали президента України Петра Порошенка відкликати цей законопроект і доопрацювати його, заявляючи, що окремі положення документа не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Міжнародний валютний фонд висловив зауваження щодо законопроекту. На думку МВФ, проект закону порушує зобов’язання України перед міжнародними партнерами.

XS
SM
MD
LG