Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд наказав ліквідувати фонд Навального


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Міщанський суд Москви 22 січня постановив закрити фонд «П’ята пора року», який забезпечує роботу штабів опозиціонера Олексія Навального.

Таке рішення суд ухвалив за позовом Міністерства юстиції Росії.

Росія: суд наказав ліквідувати фонд Навального (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Відомство стверджувало, що в діяльності фонду виявлені порушення, і просило ліквідувати його. Представники Навального вважають, що цей позов – політичне рішення, щоб перешкодити роботі штабів опозиційного політика.

У листопаді минулого року відомство почало позапланову перевірку фонду за заявою прокремлівського юриста Іллі Ремесла, який звинувачує Навального і керівника його штабу Леоніда Волкова в махінаціях і заявив, що діяльність фонду не відповідає тому, що написано в статуті організації.

Через фонд «П’ята пора року» проходила велика частина платежів на кампанію по допуску Навального на вибори президента Росії. Саме через фонд проходила велика частина платежів, які надходять як пожертвування на виборчу кампанію. Згідно з фінансовим звітом кампанії Навального, всього з грудня 2016 року вона отримала 275 мільйонів рублів пожертвувань. Велика частина цих грошей була витрачена на зарплати співробітників штабів.

Навальний не був допущений до виборів президента через вирок у справі «Кіровлісу». Його штаби зараз працюють як «штаби страйку виборців», до якого Навальний закликав своїх прихильників.

XS
SM
MD
LG