Доступність посилання

ТОП новини

Спортивний арбітражний суд розглядає апеляцію 39 росіян, усунутих від участі в Олімпіаді


Очікується, що за зачиненими дверима в режимі відеоконференції свідчитиме, зокрема, колишній директор Московського антидопінгового центру Григорій Родченков (на фото)
Очікується, що за зачиненими дверима в режимі відеоконференції свідчитиме, зокрема, колишній директор Московського антидопінгового центру Григорій Родченков (на фото)

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Швейцарії 22 січня почав апеляційні слухання щодо 39 російських спортсменів, яким Міжнародний олімпійський комітет заборонив участь в Олімпійських іграх через імовірне вживання допінгу на Іграх 2014 року в Сочі.

У заяві суду йдеться, що за зачиненими дверима в режимі відеоконференції свідчитимуть колишній директор Московського антидопінгового центру Григорій Родченков і розслідувач Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) Річард Макларен. Саме дані цих двох фахівців зіграли ключову роль у тому, що МОК заборонив збірній Росії брати участь в Олімпійських іграх, допустивши при цьому окремих російських спортсменів.

Суд заявив, що слухання триватимуть шість днів у конференц-центрі в Женеві.

Вироки в цих справах очікуються до 2 лютого, за тиждень до початку зимових Олімпійських ігор у Пхйончхані в Південній Кореї. Ще три справи, які стосуються біатлоністів, суд розглядатиме пізніше.

На початку січня суд заявив про реєстрацію 42 звернень від російських спортсменів, які прагнуть скасувати заборону брати участь у Олімпійських іграх.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) постановив, що Росія використовувала програму допінгу на зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі й заборонила десяткам російських спортсменів участь у міжнародних змаганнях.

Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором.

XS
SM
MD
LG