Доступність посилання

ТОП новини

В Україні від початку року на кір захворіли понад 2 тисячі людей – МОЗ


В Україні ситуація із захворюваністю на кір залишається напруженою, від початку року станом на 22 січня на кір захворіли 2 084 людини, 1 375 із них – діти, повідомив переможець конкурсу на посаду генерального директора Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України Володимир Курпіта.

За його даними, в цьому році госпіталізували 1398 людей, зареєстровано три летальні випадки в Одеській області.

У МОЗ зазнають, що найвищий рівень захворюваності на кір спостерігається в Івано-Франківській області, Чернівецькій, Закарпатській та Одеській областях, а в Чернігівській і Сумській областях не зафіксовані випадки захворювання на кір.

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що в Україні немає епідемії кору, однак є спалахи і закликали вакцинуватися.

18 січня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що з початку спалаху кору в Україні померли вже восьмеро людей.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG