Доступність посилання

ТОП новини

Медики не поставили остаточний діагноз засудженому українському активістові Балуху – адвокат


Володимир Балух у суді в анексованому Криму
Володимир Балух у суді в анексованому Криму

Медики не поставили остаточного діагнозу за станом здоров’я засудженому в анексованому Криму українському активістові Володимиру Балуху, повідомила захисник Балуха Ольга Дінзе.

У коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії 24 січня вона повідомила, що активіста, як і раніше, турбують болі в спині і супутні захворювання, однак належної медичної допомоги в умовах СІЗО Балух не отримує.

«Те лікування, яке було призначене за попереднім діагнозом, не є ефективним ... Поки що ми чекаємо вирішення питання щодо запобіжного заходу – розгляду скарги. Звертатися на даний час у суд першої інстанції, просити привести до нього медичного фахівця, ми можемо не встигнути – поки наші заяви доходять, справи передаються і закріплюються за іншим судом», – пояснила адвокат.

Вона уточнила, що рідні передали в СІЗО ліки для Балуха.

Підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення, штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тисячі гривень) і взяв його під варту під час засідання.

У ході розгляду справи Балух не раз скаржився на стан здоров’я, в зал суду викликали «швидку».

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії допустити лікарів до українського активіста.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG