Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Януковича допитав Чубарова


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про звинувачення екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді, на засіданні 25 січня допитав народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Під час допиту Чубаров розповів про обставини захоплення Верховної Ради Криму російськими силовиками 27 лютого 2014 року. Також голова Меджлісу розповів про переслідування кримських татар у Криму.

Напередодні Оболонський райсуд Києва допитав у справі колишнього голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолія Могильова і голову Верховної Ради України Андрія Парубія.

Оболонський райсуд наприкінці червня 2017 року перейшов до заочного розгляду справи за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича.

У справі, яку розглядає суд, слідство інкримінує Януковичу три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Екс-президент України, який втік до Росії після розстрілів на Майдані, звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG