Доступність посилання

ТОП новини

Україна чекає на інвесторів – Порошенко в Давосі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна багато зробила для покращення інвестиційного клімату і чекає на нових інвесторів.

«Будь ласка, більше не витрачайте час і не чекайте червня-липня-серпня чи осені. Це правильний час і місце сьогодні бути в «Українському домі» в Давосі. Ми чекаємо на вас, на інвесторів», – сказав Порошенко 25 січня під час виступу на інвестиційній панелі Української асоціації венчурного та приватного капіталу в Давосі, де проходить 48-ма зустріч Всесвітнього економічного форуму.

Він також висловив сподівання, що Україна зможе посісти місце серед перших 50-ти країн рейтингу Doing Business.

За даними Адміністрації президента, понад 80 компаній світових лідерів звернулися з пропозицією про зустріч з президентом України. «Це дуже гарна характеристика того, наскільки популярна Україна зараз серед інвесторів і наскільки вони вірять у наш успіх», – прокоментував Порошенко.

Станом на кінець 2017 року, за версією Світового банку Doing Business, Україна поліпшила свої позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу на чотири позиції і піднялася на 76-е місце із загалом 190. За цими даними, Україна продемонструвала зростання, зокрема, за такими пунктами: «отримання дозволів на будівництво», «захист міноритарних інвесторів» і «сплата податків».

XS
SM
MD
LG