Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд призначив Саакашвілі нічний домашній арешт


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Апеляційний суд Києва 26 січня призначив нічний домашній арешт (від 22:00 до 7:00) для колишнього голови Одеської ОДА, екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Апеляційний суд розглядав скаргу прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва від 11 грудня, який відмовився обрати колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

На нинішньому засіданні суд частково задовольнив клопотання прокуратури.

5 грудня минулого року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з Міхеїлом Саакашвілі.

Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

XS
SM
MD
LG