Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повторно допитала Саакашвілі


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Служба безпеки України завершила допит колишнього президента Грузії, лідера політичної партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

На допиті, якій стосувався справи про дестабілізацію ситуації в Україні, політик був близько двох годин.

Саакашвілі не спілкувався з журналістами, однак його адвокат Руслан Чорнолуцький заявив, що були проведені всі заплановані слідчі дії.

«Оформлений протокол. Міхеїл Саакашвілі надав як свої пояснення, так і заперечення», – сказав адвокат.

10 січня Саакашвілі також ходив на допит до СБУ. За його словами, усі запитання стосувалися політичних акцій. Як повідомив адвокат політика адвокат Руслан Чорнолуцький, допит тривав понад 2,5 години.

У грудні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з лідером «Руху нових сил».

Саакашвілі затримали 8 грудня 2017 року на квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Міхеїла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

XS
SM
MD
LG