Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: США запровадили додаткові санкції щодо Москви під «надуманим приводом»


Будівля МЗС Росії в Москві, архівне фото
Будівля МЗС Росії в Москві, архівне фото

МіністерствО закордонних справ Росії заявляє, що США запровадили додаткові санкції проти низки російських громадян і компаній під «надуманим приводом».

«США запровадили додаткові санкції проти низки російських громадян і компаній під надуманим приводом причетності Росії до української кризи. У Вашингтоні ніяк не можуть позбутися ілюзій, що нас можна налякати відмовами в американських візах або торговельними заборонами, змусити відмовитися від незалежного курсу на міжнародній арені, від відстоювання своїх національних інтересів», – заявили в МЗС.

При цьому російські дипломати попереджають, що, Москва залишає за собою право на відповідь.

«Однак вашингтонським стратегам пора задуматися, що безглуздою санкційною кампанією, яка не дала і не дасть їм жодних результатів, а обернеться лише фінансовими втратами для американського бізнесу, вони демонструють на весь світ власну безпорадність. І, звичайно, не зможуть приховати свою роль у майданному перевороті в Києві і розпалюванні громадянської війни в Україні», – стверджують у МЗС Росії.

26 січня США розширили список санкцій проти Росії через ситуацію в Україні – до списку санкцій потрапила 21 фізична особа. Також Мінфін США опублікував два списки, в яких загалом 21 компанія, зокрема, підприємства, які, як вказується, пов’язані з угрупованнями «ДНР» і «ЛНР». Під обмеження, зокрема, потрапили заступник міністра енергетики Росії Андрій Черезов, глава «Технопромекспорт» Сергій Топор-Гілка.

Після анексії Криму навесні 2014 року на частині Донбасу почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG