Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Москві затримали Навального


Олексій Навальний на акції протесту в Москві, 28 січня 2018 року
Олексій Навальний на акції протесту в Москві, 28 січня 2018 року

У Москві затримали російського опозиційного політика Олексія Навального.

Затримання відбулося під час так званого «страйку виборців».

«Мене затримали. Це значення не має. Приходьте на Тверську. Ви не за мене виходьте, а за себе і своє майбутнє», – написав Навальний у Twitter.

28 січня в різних містах Росії відбуваються акції протесту прихильників Навального. За даними порталу «ОВД-Инфо», станом на 14:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом) у містах затримали близько 90 учасників акцій. Зокрема, щонайменше 28 людей затримали в Уфі, 15 – у Кемерові, 10 або більше – у Томську, вісім – у Москві й сім – у Санкт-Петербурзі.

У Фонді боротьби з корупцією Олексія Навального заявляли, що в Москві до офісу організації, звідки ведеться пряма трансляція акцій, прийшли співробітники поліції. Правоохоронці за допомогою пили відкрили двері в студію, де знімали випуск новин. Вони оголосили про евакуацію приміщення через «загрозу вибуху».

​Ведучого Дмитра Низовцева звинувачують в тому, що це він нібито заклав бомбу, повідомляв директор Фонду Роман Рубанов.

Акція протесту в Москві, 28 січня 2018 року
Акція протесту в Москві, 28 січня 2018 року

Навальний закликав до «страйку виборців» після того, як 25 грудня Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати його як кандидата на виборах президента Росії, посилаючись на наявність у політика судимості у «справі Кіровлісу».

Вибори заплановані на 18 березня 2018 року.

XS
SM
MD
LG