Доступність посилання

ТОП новини

Російським спортсменам дозволили виступати на зимовій Паралімпіаді під нейтральним прапором


Міжнародний паралімпійський комітет підтримав відсторонення Російського паралімпійського комітету, однак дозволив російським спортсменам брати участь у зимовій Паралімпіаді в Південній Кореї під нейтральним прапором.

У МПК зазначили, що до змагань допустять спортсменів, які зможуть довести, що не вживали допінг. Російські спортсмени зможуть виступити в п'яти видах спорту: гірські лижі, біатлон, бігові лижі, сноуборд і керлінг на інвалідних візках.

Аналогічне рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет. Організація заборонила збірній Росії брати участь у зимових Іграх у південнокорейському Пхйончхані через «безпрецедентну систематичну маніпуляцію» олімпійською антидопінговою системою. Водночас МОК вирішив, що окремі росіяни зможуть змагатися як нейтральні спортсмени за умови дотримання вимог щодо допінгу.

Російська збірна не брала участі в літніх Паралімпійських іграх 2016 року в бразильському Ріо-де-Жанейро після відсторонення Російського паралімпійського комітету у зв’язку зі звинуваченнями Росії в державній програмі підтримки допінгу під зимових Олімпіади й Паралімпіади в Сочі у 2014 році.

Паралімпіада-2018 відбуватиметься 9-18 березня в південнокорейському Пхйончхані.

XS
SM
MD
LG