Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська опублікувала книгу про «відданість батьківщині»


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Екс-прокурор анексованого Криму, нині депутат Держдуми Наталія Поклонська опублікувала мемуари під назвою «Відданість вірі й батьківщині». Фото з книгою вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Як розповіла Поклонська в коментарі російському телеканалу «Дождь», в книзі опубліковані історії про «деякі яскраві події».

«Мої публічні виступи в період «Кримської весни», життя і досягнення колективу прокуратури республіки Крим – це і перша кримінальна справа щодо активіста Євромайдану в Києві, який заподіяв тілесні ушкодження співробітникам спецпідрозділу «Беркут», причини і підстави рішення визнати діяльність Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською та інші рішення, ухвалені на посаді прокурора», – розповіла вона.

За словами Поклонської, друга частина книги присвячена «діяльності щодо захисту історичної дійсності і прав людини в діяльності представників культури».

Повідомляється, що в книзі є фотографії з особистого альбому Поклонської, зроблені в Києві.

До анексії Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю влада півострова призначила її прокурором Криму. Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії і на території анексованого півострова.

Нині Поклонська – депутат Державної думи Росії. Вона була обрана до парламенту на виборах, які влаштувала Москва на півострові. Україна і Захід не визнали ці вибори.

В Україні щодо Наталії Поклонської порушили дві кримінальні справи: про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Вона також є в санкційних списках ЄС і ще низки окремих країн, зокрема Австралії, Швейцарії, Ліхтенштейну і Норвегії.

XS
SM
MD
LG