Доступність посилання

ТОП новини

«Національні дружини» не пов’язані з Аваковим – керівник організації


Присяга «Національних дружин» в Києві, 28 січня 2018 року
Присяга «Національних дружин» в Києві, 28 січня 2018 року

Громадська організація «Національні Дружини», учасники якої проводили ходу у Києві 28 січня, жодним чином не пов’язана з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Про це заявив командир «Національних дружин» Ігор Михайленко («Черкас»).

«Ми жодним чином не пов’язані з Аваковим. Ні Аваков, ні Порошенко, представники чинної влади, не є для нас авторитетами. У 2014 році в України були шанси вирішити купу проблем, тоді багато речей дуже швидко вирішувалися. Але вони все проґавили, щоб не сказати гірше. Яке після цього може бути ставлення до Авакова? Негативне!», – відповів на запитання Радіо Свобода Михайленко.

Щодо зв’язку «Національних дружин» з лідером партії «Національний корпус» Андрієм Білецьким, який долучився до складання присяги «дружинниками» у Києві 28 січня, то Ігор Михайленко відповів, що його особисто пов’язує з Білецьким дружба та спільний бойовий досвід на Донбасі.

Але Білецький, за словами Михайленка, не впливає на «Національні дружини».

«Білецький не є керівником «Національних дружин». Я є їхнім керівником», – відповів Михайленко.

Раніше низка експертів і громадських активістів у спілкуванні з Радіо Свобода стверджували, що «Національні дружини» пов’язані з керівником МВС Арсеном Аваковим, і є для нього «силовим аргументом» у політичному протистоянні.

«Національні дружини» та партія «Національний корпус» є ідеологічно спорідненими та «побратимськими» організаціями, заявив Радіо Свобода речник партії Олександр Алфьоров. Він уточнив, що дружини та партія послуговуються різними інструментами, мають різне керівництво, тож «їх треба розділяти».

28 січня у Києві учасники організації «Національні дружини» склали присягу«на вірність і служіння українському народу». Понад 600 учасників організації провели ходу центром міста. Ця хода викликала обурення у соцмережах.

Як заявляють у «Національному корпусі», мета діяльності громадської організації «Національні дружини» – забезпечення порядку в українських містах.

XS
SM
MD
LG