Доступність посилання

ТОП новини

Голова СКУ в Європарламенті закликав бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії


Євген Чолій
Євген Чолій

Міжнародна спільнота повинна бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив голова Світового конгресу українців Євген Чолій перед конференцією «Чотири роки окупації – шляхи підтримки Криму та кримських татар» у Європейському парламенті.

«Я закликаю міжнародне співтовариство здійснювати тиск на різних форумах, включно з двосторонніми переговорами з Росією, щоб вона дозволила міжнародну спостережну місію в Криму. Зараз немає жодної міжнародної організації, яка б спостерігала в Криму порушення людських прав. Також я закликаю, щоб всі політики бойкотували чемпіонат світу з футболу в Росії. Це треба, щоб дати відчути, що футбол не важливіший, ніж людські права і основні свободи», – сказав Чолій у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, санкції проти Росії необхідно «не лише продовжувати, а й посилювати».

«Вони повинні включати питання виключення Росії з банківської системи SWIFT. Я закликаю всі держави, які ще не ухвалили «закон Магнітського», такий закон ухвалити», – заявив Чолій.

Чолій закликає звернути увагу на порушення прав людини в Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Росія анексувала український півострів у березні 2014 року, після чого США, Європейський союз та інші країни застосувати економічні санкції проти Москви.

Чемпіонат світу з футболу 2018 року відбудеться в 11 російських містах із 14 червня до 15 липня.

XS
SM
MD
LG