Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить Раду негайно розглянути законопроект про Антикорупційний суд


Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про Вищий антикорупційний суд у грудні 2017 року
Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про Вищий антикорупційний суд у грудні 2017 року

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів невідкладно почати розгляд внесеного ним проекту закону «Про Вищий антикорупційний суд».

«Попереду – місяці відповідальних рішень. Але що просив би народних депутатів зробити негайно, так це у строгій відповідності з усіма регламентними процедурами розпочати розгляд внесеного мною законопроекту «Про Антикорупційний суд», – написав Порошенко у Facebook.

У грудні 2017 року президент вніс до Верховної Ради України законопроект про Вищий антикорупційний суд. Згідно з документом, на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі, ним може бути призначений громадянин України у віці не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менш ніж 5 років, з науковим ступенем у сфері права чи пропрацювавши в науковій галузі щонайменше 7 років, з адвокатським досвідом.

Проте низка антикорупційних організацій закликали президента України Петра Порошенка відкликати цей законопроект і доопрацювати його, заявляючи, що окремі положення документа не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Міжнародний валютний фонд висловив зауваження щодо законопроекту. На думку МВФ, проект закону порушує зобов’язання України перед міжнародними партнерами.

У січні представник президента України в парламенті Ірина Луценко (фракція «Блок Петра Порошенка») заявила, що законопроект про Антикорупційний суд зазнає змін після першого читання у парламенті, в ньому врахують рекомендації Венеціанської комісії і Міжнародного валютного фонду. Вона висловила сподівання, що суд зможе розпочати роботу за півроку.

XS
SM
MD
LG