Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі місцевого жителя засудили до 3 років позбавлення волі за наругу над державним прапором


У Кривому Розі місцевого жителя, який вчинив плюндрування державного прапора України, засудили до трьох років й одного місяця позбавлення волі. Таке рішення 7 лютого ухвалив Довгінцівський районний суд міста, де розглядали справу.

На такому покаранні для підсудного наполягала сторона обвинувачення. За даними прокурорів, чоловік нещодавно був засуджений умовно за крадіжку і вдруге порушив закон уже під час випробувального терміну.

На засіданні у середу дала свідчення одна зі свідків, яка була разом із підсудним в той вечір, коли стався інцидент з прапором. Вона заявила, що не бачила, як підсудний зривав прапор з будівлі.

Раніше чоловік, якого звинувачують у плюндруванні державного прапора України, заявив, що не визнає своєї провини. За словами підсудного Євгена Колесникова, він лише неумисно «зачепив» прапор.

10 вересня 2017 року поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження через наругу на державним прапором України, вчинену в Довгінцівському районі міста, за статтею 338 Кримінального кодексу України (наруга над державними символами).

Рік тому в Кривому Розі в ніч на 15 та 23 січня 2017 року невідомі підпалили прапори біля стіни пам’яті загиблим бійцям АТО в 95-му кварталі. В обох випадках поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство» (за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України), винуватці не були названі.

XS
SM
MD
LG