Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила провадження за фактом перешкоджання депутатом Пономарьовим роботі журналіста


Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності журналіста із боку народного депутата Олександра Пономарьова (група «Воля народу»).

«За результатами інциденту, що мав місце 7 лютого у приміщенні Верховної Ради України, прокуратурою міста Києва почато кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Провадження відкрили за частиною 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим СБУ, прокуратура буде здійснювати нагляд у формі процесуального керівництва.

7 лютого інтернет-видання «Цензор.нет» повідомило, що депутат Пономарьов вибив із рук кореспондента мобільний телефон, яким той записували розмову з депутатом.

За даними Інституту масової інформації, за 2017 рік на неокупованій території України було зафіксовано 274 випадки порушень свободи слова (станом на 28 грудня), що незначно більше, ніж минулого року. В ІМІ стверджують, що найбільше журналістам перешкоджали приватні особи, місцева влада і правоохоронці.

XS
SM
MD
LG