Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК провело перше засідання в повному складі – Корчак


Наталія Корчак
Наталія Корчак

Національне агентство з питань запобігання корупції провело перше засідання НАЗК за участі усіх п’яти членів, заявила голова агентства Наталія Корчак.

«Перше засідання НАЗК за участі всіх 5 членів. Розподіл за напрямами роботи: Корчак – запобігання політичній корупції; Скопич – запобігання та виявлення корупції; Серьогін – антикорупційна політика; Патюк– фінансовий контроль та моніторинг способу життя; Мангул – конфлікт інтересів та інших обмежень», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

До цього часу комісія працювала у складі трьох людей.

У жовтні Голова правління громадської організації Transparency International Україна Андрій Марусов заявив про вихід зі складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК. На його думку, НАЗК втратила свою незалежність, а обрання нових членів не змінить ситуацію.

Згідно із законодавством, членів НАЗК призначає на посаду Кабінет міністрів за результатами конкурсу. Кандидатів відбирає конкурсна комісія, склад якої затверджує Кабмін. До складу цієї конкурсної комісії входять, зокрема, чотири особи, запропоновані громадськими об’єднаннями, що мають досвід роботи у сфері запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції, яке фактично створене у 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.

XS
SM
MD
LG