Доступність посилання

ТОП новини

Сестра Кім Чен Ина передала президенту Південної Кореї запрошення брата до КНДР


Кім Е Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, під час церемонії відкриття Олімпійських ігор, 9 лютого 208 року
Кім Е Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, під час церемонії відкриття Олімпійських ігор, 9 лютого 208 року

Президент Південної Кореї Мун Чже Ів 10 лютого зустрівся в Сеулі з делегацією КНДР, зокрема і з Кім Йо Чжон, сестрою північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Сестра Кім Чен Ина передала президенту Південної Кореї особисте послання від свого брата. У ньому, як повідомляється, є запрошення Мун Чже Іна відвідати КНДР.

Зустріч відбулася в президентській резиденції.

9 лютого перед церемонією відкриття Олімпійських ігор президент Південної Кореї Мун Чже Ін зустрівся з формальним головою держави КНДР Кім Йон Намом.

90-річний Кім Йон Нам є головою Президії Верховних народних зборів – формального парламенту Північної Кореї, який затверджує рішення вищого керівництва. На цій посаді він здійснює низку функцій, які в інших країнах зазвичай виконують голови держави. Реально країною керує Кім Чен Ин – представник третього покоління владної в КНДР династії.

Кім Йон Нам є найвищою посадовою особою Північної Кореї, яка коли-небудь відвідувала Південну Корею. Він прибув разом із Кім Йо Чжон, сестрою північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Вона є першим членом владною династії КНДР, яка відвідала Південною Корею з часів корейської війни в 1950–53 роках. Кім Йо Чжон потисла руку президентові Південної Кореї.

Делегація з Пхеньяна приїхала до Південної Кореї на відкриття зимових Олімпійських ігор. На церемонії відкриття сестра Кім Чен Ина сиділа на трибуні поруч з віце-президентом США Майком Пенсом, однак вони не проявили жодного бажання спілкуватися один з одним.

Північна Корея відправила на зимову Олімпіаду у Південну Корею 22 спортсменів, а також делегацію з більш ніж 400 музикантів, артистів і уболівальників.

XS
SM
MD
LG