Доступність посилання

ТОП новини

Пілот «Саратовських авіаліній» про авіакатастрофу в Підмосков’ї: «вважаю, що це теракт»


Пошукова операція на місці катастрофи, Московська область, Росія, 11 лютого 2018 року
Пошукова операція на місці катастрофи, Московська область, Росія, 11 лютого 2018 року

Пілот російської авіакомпанії, літак якої розбився 11 лютого в Підмосков’ї, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що вважає причиною авіакатастрофи теракт. Пілот, який попросив не називати його ім’я, заявляє, що не вірить у те, що причиною могли стати помилка пілота чи технічна причина.

Водночас, коментуючи повідомлення російських ЗМІ про те, що капітан вирішив не обробляти літак рідиною від обледеніння, пілот заявив, що таке можливо.

За його словами, літак приземлився в «Домодєдові» незабаром перед тим, як знову злетіти, тому обробка спеціальною рідиною могла бути і непотрібна.

Катастрофа Ан-148: пошукові роботи під Москвою тривають (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

«Це теракт, на мою думку. І це не тільки моя версія, але і багатьох пілотів нашої авіакомпанії, з якими я поговорив… Ан-148 йшов на висоті 1800-2000 метрів, в цей час горить табличка «пристебніть ремені», пристебнуті і сидять в кріслах не тільки пасажири, а й бортпровідники, і екіпаж. Вимикається вона тільки на так званому сотому ешелоні, на висоті 3050 метрів, але літак її навіть не встиг набрати. Також ми знаємо, що уламки розкидало на кілометр, тіла неможливо буде впізнати без генетичних експертиз, про що сказав міністр транспорту Максим Соколов. Про що це говорить? Якби літак розвалився від удару об землю, то тіла і уламки лежали б поруч, компактно, в таких випадках багатьох загиблих знаходять в їх кріслах. А тут по частинах всіх збирають ... Це означає, що на борту був потужний вибух, інакше б їх так не рознесло», – заявив пілот авіакомпанії «Саратовські авіалінії».

Водночас Слідчий комітет Росії 12 лютого заявив, що літак був цілим, коли почав падати, а вибух стався вже після падіння.

Літак Ан-148 «Саратовських авіаліній», що виконував рейс Москва – Орськ, розбився 11 лютого, незабаром після зльоту. Загинула 71 людина, що була на борту. Серед версій причин катастрофи – обмерзання, людський фактор і технічна несправність повітряного судна. Версія про теракт не є пріоритетною.

XS
SM
MD
LG