Доступність посилання

ТОП новини

Соратники Саакашвілі планують встановити блокпости в аеропортах і на виїзді з Києва


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Соратники колишнього президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі планують встановити блокпости в аеропортах «Бориспіль» і «Київ» поблизу Жулян, йдеться в заяві «Руху нових сил» у Facebook.

«Викинути Михайла з країни, ймовірно, будуть намагатися з аеропортів «Жуляни» чи «Бориспіль», однак є ймовірність, що будуть вивозити з Києва автотранспортом. Формуємо блокпости в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни». Перекриваємо траси виїзду з Києва та перевіряємо підозрілий автотранспорт», – заявили в «Русі нових сил».

12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва.

Речники СБУ, Генпрокуратури і поліції повідомили Радіо Свобода, що співробітники їхних відомств Саакашвілі не затримували.

Прикордонна служба ситуацію наразі не коментувала. Радіо Свобода намагається отримати коментар ДПСУ.

Інформація про затримання Саакашвілі вже з’являлася минулого тижня, але не підтвердилася.

5 грудня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

8 грудня екс-президента затримали в Києві. Його підозрюють в «сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності». Саакашвілі називає неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

Суд першої інстанції не задовольнив клопотання Генпрокуратури про домашній арешт політика у вигляді запобіжного заходу, але 26 січня Апеляційний суд Києва призначив йому нічний домашній арешт.

Термін дії запобіжного заходу для Саакашвілі закінчився 6 лютого.

Луценко заявив, що ГПУ не буде просити суд продовжити запобіжний захід для колишнього президента Грузії.

У липні 2017 року Міхеїл Саакашвілі указом президента України втратив українське громадянство. Чинність його закордонного паспорта громадянина України після втрати громадянства скасована.

Саакашвілі 10 вересня 2017 року потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

XS
SM
MD
LG