Доступність посилання

ТОП новини

Харківський суд змінив запобіжний захід заступнику голови Запорізької облради


Червонозаводський районний суд Харкова частково змінив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заступнику голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка.

Суд частково задовольнив клопотання адвокатів, збільшивши кількість часу, на який Владислав Марченко може покидати місце свого проживання для виконання своїх посадових обов’язків: в рамках часткового домашнього арешту йому заборонено покидати дім з 23-ої години до 6-у годину ранку.

21 грудня 2017 року співробітники Харківської обласної прокуратури та Служби безпеки України провели в Запоріжжі 30 обшуків у справі заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Тоді генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що «справа стосується депутата облради (Марченка – ред.) та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 мільйона гривень) та шкільні спортмайданчики (84 мільйони гривень) з наперед визначеним переможцем». За його даними, Марченко, який є «підозрюваним організатором схеми», разом з братом «лобіювали свої фірми» через зв’язки із заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим.

Владислава Марченка затримали 21 грудня та відправили до Харкова для вручення підозри.

23 грудня Червонозаводський районний суд Харкова обрав йому запобіжний у вигляді домашнього арешту з носінням електронного пристрою на термін до 21 лютого 2018 року.

11 січня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід на частковий домашній арешт з забороною покидати домівку з 14:00 поточної доби до 10:00 наступної доби.

XS
SM
MD
LG