Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура подала до суду клопотання про арешт Штепи


Неля Штепа під час засідання суду, вересень 2016 року
Неля Штепа під час засідання суду, вересень 2016 року

До Жовтневого районного суду Харкова подали клопотання про обрання запобіжного заходу екс-меру Слов’янська Нелі Штепі, обвинувачуваній у сепаратизмі.

Як повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, прокуратура подала клопотання про обрання Штепі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Він висловив сподівання, що на найближчому судовому засіданні, 28 січня, суд зможе розглянути це клопотання.

Суд 22 січня у справі стосовно Нелі Штепи задовольнив самовідвід головуючого судді Володимира Курила. Це вже п’ятий початок розгляду цієї справи.

Штепу затримали в липні 2014 року. 8 жовтня 2014-го їй оголосили остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

У вересні 2017 року Ленінський районний суд Харкова змінив запобіжний захід для Штепи з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з обов’язком носити електронний засіб контролю.

У прокуратурі зазначають, що екс-мерові Слов’янська Штепі загрожує довічне ув’язнення. Вона звинувачення прокуратури відкидає.

XS
SM
MD
LG