Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка США: Росія може провести проти України кібероперації за допомогою нових інструментів


Директор Національної розвідки США Ден Коутс
Директор Національної розвідки США Ден Коутс

Росія може провести проти України кібероперації за допомогою нових інструментів, йдеться в письмовій доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США», яку він надав комітету Сенату з питань розвідки, де 13 лютого відбулися слухання.

«Ми очікуємо, що Росія проводитиме зухваліші та більш руйнівні кібеоперації протягом наступного року, і дуже ймовірно використає нові інструменти проти України», – йдеться в документі.

Згідно з доповіддю, американська розвідка очікує, що Росія спробує здійснити атаки на критичну інфраструктуру США.

«Наступного року російська розвідка та служби безпеки і надалі будуть атакувати критичну інфраструктуру США та їх союзників, та намагатимуться отримати закриту інформацію про політику США з комп'ютерних мереж США та НАТО», – заявили в розвідці.

Американські спецслужби переконані, що російська влада стоїть за спробами вплинути на результат виборів 2016 року у США. У кількох країнах Європи також дійшли висновку, що Росія намагалася втрутитися у вибори, зокрема, у Франції, Іспанії та під час голосування щодо Brexit у Великій Британії.

27 червня 2017 року про масштабну хакерську атаку на низку банківських установ повідомили в НБУ. Окрім того, про атаку вірусом «Petya.A» повідомила «Нова пошта», також була інформація про кібератаки на Кабінет міністрів, «Укренерго», «Київенерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроенерго», аеропорт «Бориспіль» та кілька редакцій великих медіахолдингів у Києві та Львові.

Про кібератаки повідомили тоді також і в інших країнах.

Служба безпеки України 1 липня 2017 заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу PetyaA. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання бухгалтерського програмного забезпечення.

XS
SM
MD
LG