Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прокурор Сус арештований без права застави – суд


Солом’янський районний суд Києва вирішив арештувати без права застави колишнього заступника керівника департаменту Генеральної прокуратури України з особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса, повідомила Радіо Свобода речниця суду Яна Квітченко.

За її словами, суд ухвалив таке рішення 13 лютого.

«Слідчий суддя Фомін розглянув питання про зміну запобіжного заходу, за результатом якого клопотання було задоволено, запобіжний захід у вигляді застави змінений на тримання під вартою у Київському слідчому ізоляторі терміном на 60 діб», – сказала Квітченко.

За словами речниці, строк дії ухвали про застосування запобіжного заходу закінчується 24 березня 2018 року. Ухвала може бути оскаржена, але поки що інформації про те, що захист Суса скористався цим правом, немає.

У січні Солом’янський районний суд Київ змінив запобіжний захід Сусові з домашнього арешту на заставу у розмірі 1,7 мільйона гривень.

Як повідомляло Національне антикорупційне бюро України, екс-прокурора підозрюють у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, розтраті, поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації.

Колишнього працівника ГПУ Суса детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 25 липня 2017 року на території міжнародного аеропорту «Бориспіль». Солом’янський районний суд Києва 27 липня 2017 року обрав Сусу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Після цього суд кілька разів продовжував дію цього запобіжного заходу.

Дмитра Суса звільнили з органів прокуратури в квітні 2017 року.

Восени 2016 року журналісти з’ясували, що прокурор Дмитро Сус їздить на автомобілі Audi Q7 вартістю понад 900 тисяч гривень, яка, згідно з документами, належить його 85-річній бабусі. Після цього Генрокуратура оголосила догану Сусу за «порушення порядку подання декларації» та «подання недостовірних тверджень» в анкеті доброчесності прокурора.

XS
SM
MD
LG